تاثیرلاغری و چاقی در روحیه و نشاط

ماشینی شدن و یا بعبارتی توسعه شتابان موجوداتی بنام انسان را در لفافه ای فرو میبرد تا فرصت مناسب را برای استفاده مطلوب از تمامی ظرفیتهای موجود و نهفته شده در خود  بدست نیاورده و به زبانی دیگر قدر و منزلت و چایگاه خویش را در طول دوران حیات خود نداند بنابراین وبدون شک این گونه زیستن تاثیر بسیار زیادی را در طول مدت عمر و حیات نوع بنی بشر در جامعه امروزی خواهد گذاشت بنحوی که اگر بتوان براساس معیارها و روشهای علمی و واقعیتهای انکار ناپذیر فرایندها را انجام داد میتوان بهره ای مناسب و مطلوب را از زیست خویش داشت لیکن اگر این فرصت ایجاد نشود براحتی اب خوردن با هیولایی بنام پایان حیات برخورد خواهی کرد بنابراین اعتقاد به خداوند و استفاده بهینه از امکانات انهم در عرف جامعه نشاط و شادابی را بر انسان مستولی خواهد کرد که انگیزه های جالبی را برای ادامه حیات به ارمغان خواهد اورد که در اسلام بانام خیر الامور اوسطها بیان شده است لذا عدم اسراف در خور و خواب و...از جمله عواملی است که جوهره وجودی انسان را برای رسیدن به اوج تکامل اماده میکند با این مقدمه به سراغ بحث امروز میرویم :  

چاق ها افسرده ترند یا لاغرها؟؟؟

 

آیا تا به حال فکر کرده اید که چرا چاق ها افسرده تر از آدم های لاغرند چاقی به خودی خود دلیل افسرده بودن آدم ها نیست بلکه طرز تفکری که چاق ها از خودشان دارند مهم ترین دلیل بروز افسردگی به شمار می رود. آدم های چاق اغلب خودشان را به کم خوری و نخوردن غذاهای مورد علاقه وادار می کنند در حالی که نمی دانند این نوع تنبیه کردن جز اینکه میزان پرخوری در آنها را افزایش می دهد هیچ تاثیری در کاهش وزنشان ندارد. ضمن اینکه زمینه ابتلا به افسردگی را نیز در آنها ایجاد می کند.

افرادی که اضافه وزن دارند، در مقایسه با آدم های لاغر گرایش بیشتری به مصرف کربوهیدرات ها و چربی ها نشان می دهند، در نتیجه قند خون و ترشح انسولین در بدن آنها افزایش یافته و به این ترتیب با کاهش اکسیژن و گلوکز در مغز بیشتر از افراد دیگر دچار علائم افسردگی می شوند. افراد چاق اغلب به دلیل اینکه تصور غلطی از خودشان دارند تلاش می کنند تا هرچه سریع تر با گرفتن انواع رژیم های تک ماده ای مثل رژیم شیر، سوپ و... که گفته می شود در اندک زمان ممکن چربی های بدن را آب می کند خود را به وزن دلخواه برسانند در صورتی که از کمبود مواد مغذی مورد نیاز بدن همچون ویتامین B، اسید فولیک و... که در ترشح ماده سروتونین مغز و ایجاد نشاط نقش دارند و موجب بروز علائم افسردگی در فرد می شوند غافلند. 

در صورتی که افراد چاق می توانند به راحتی و با در نظر گرفتن نکاتی که باعث چاقی آنها می شود به وزن ایده آل برسند و خود را از شر افکار مزاحم خلاص کنند.
۱. بشقاب کوچک، مقدار غذا را کم می کند.

۲. آهسته غذا بخورید و از بلعیدن غذا خودداری کنید. زیرا معده مدت زمان کمی لازم دارد تا سیر شدن را به مغز اعلام کند.

۳. مصرف گوشت را کم و از سبزی و میوه بیشتر استفاده کنید.

۴. انرژی حاصل از چربی را در رژیم خود به ۲۵ درصد برسانید.

۵. به چربی و روغن موجود در سوسیس، کیک و پنیر توجه کنید.

۶. گوشت و فرآورده های پروتئینی کم چرب مصرف کنید. از روغن های گیاهی با اسیدهای چرب اشباع نشده مانند روغن آفتابگردان و روغن زیتون استفاده کنید.

۷. میوه خام فراوان و کنسرو نشده استفاده کنید.

۸. روزانه ۲ تا ۳ لیتر آب معدنی، چای تلخ و آبمیوه رقیق شده و افشره بدون شکر بنوشید.

۹. وعده های غذایی را به ۵ نوبت کوچک تر تقسیم کنید.

۱۰. خود را یک تا ۲ بار در هفته صبح زود وزن کنید.

۱۱. فرآورده های نان سبوس دار به مدت طولانی از گرسنگی جلوگیری می کند و برای فعالیت دستگاه گوارش مفید است.

۱۲. از مصرف شیرینی به طور کل صرف نظر نکنید. اگر گرسنه شدید کمی آب معدنی، چایی یا کمی پنیر کم چرب و سبزی میل کنید.