فقرو گرسنگی

فن اوری اطلاعات و پیشرفتهای فزاینده ای که در جهان امروز رخ میدهد جامعه بزرگ وجهانی مارا به دهکده ای تبدیل کرده که در ان لحظه ها میزبان تبادل اطلاعات از هرگوشه جهان هستی هستند اگرچه اینهمه رشد و توسعه در برخی از جوامع تاکنون موجبات رخت بربستن فقر از گوشه هایی از جهان نشده لیکن بازهم مشی و نوع دیدگاه و تفکر حاکم بر سرشت انسانیت نویدی در دل هامیدهد که شاید روزی ثروتمندان و زراندوزان از خواب غفلت بیدارشده و فقراز دیار انسانیت رخت برببندد با این مقدمه کوتاه و ضمن تشکر از برادر عزیزو فهیمم جناب عرب نیا این مطلب را که از جمله مطالب ارزشمندی است که ایشان هرروز مارا با انها سیراب میکنند برایتان منعکس میکنم: 

روزی که گذشت روز جهانی غذا بود. در این روز سمینارها و کنفرانس های مختلف برای رسیدگی به گرسنگان پنج قاره از جهان برپا می شود و این درحالیست که جهان در ضرب آهنگ گام های هولناک و ویرانگر فقر و گرسنگی فرو رفته و آشوبی از حسرت یک تکه نان و مقداری آب به پا شده است. 

دور نمای دل انگیز و زیبای شهرهای بزرگ و آسمان خراش های غول آسا، منظره ای از پیشرفت انسان مدرن را به تصویر می کشد؛ اما در پای این آپارتمانهای سر به فلک کشیده، برخی از گرسنگی، توان فرار از چنگ مرگ را ندارند. روز جهانی غذا تلنگری برای بیداری وجدان های به خواب رفته و شکم های برآمده است که به خود آیند و صدها هزار همنوع را از چنگال این هیولای هولناک نجات بخشند.
روز جهانی غذا، روز همدردی با گرسنگانی است که از ابتدایی ترین حق زندگی محروم اند و در این محرومیت، دستان بی توانشان از دامان زندگی کوتاه می شود. در حال حاضر بالغ بر 800 میلیون مرد، زن و کودک در دنیا هر شب گرسته سر بر بالین دارند. گرسنگی نه تنها باعث کوتاهی عمر می گردد بلکه خسارات جبران ناپذیری به صلح، آرامش و رفاه ملت ها وارد می سازد.

این پدیده نیاز به عملیات عاجلی دارد که تنها تهیه غذا نبوده، بلکه ریشه یابی علل گسترش جهانی گرسنگی، پایداری و تداوم آن است. آگاهی مردم درباره مسائل گرسنگی، کمبود و عدم امنیت غذایی به عنوان اولین قدم ماندگار در خلق دنیایی بدون گرسنگی می باشد. روز جهانی غذا هر ساله با هدف افزایش آگاهی عموم و تفهیم دنیای گرسنگی، سوء تغذیه و فقر در 150 کشور در سراسر دنیا برگزار می شود.
روز جهانی غذا را با مصرف درست غذا و جلوگیری از اسراف پاس داریم و هنگام دور ریختن غذا به فکر گرسنگانی که این غذا میتوانست آنها را از مرگ نجات دهد، هم باشیم. قدر غذا، این نعمت آغازین خلقت را بدانیم و با مصرف درست و عدم اسراف، با گرسنگان جهان همدردی کنیم. هنگام دور ریختن غذا به این بیندیشیم که این غذا می تواند گرسنه ای را برای یک روز هم که شده از گرسنگی و مرگ نجات دهد و سعی کنیم از مصرف بی رویه غذا بپرهیزیم.
در این رابطه، شاخه کمک غذایی سازمان ملل متحد ((World Food Programme (WFP) بزرگترین نهاد انسانی جهان است. این سازمان از طریق اداره مرکزی خود در رم و بیش از ۸۰ دفتر در کشورهای دیگر، جهت کمک به مردمی که قادر به تأمین غذای کافی جهت اعضای خانواده خود نیستند تلاش می‌کند. گزارش تصویری حاضر به مناسبت روز جهانی غذا، نگاهی به فعالیت‌های این نهاد داشته است.